Turvehoidot

Yleistä turvehoidosta


Turvehoito on hoitokeino, jossa käytetään turvetta kehon rentouttamiseen ja puhdistamiseen.

Suomalainen hoitoturve on peräisin suoalueilta. Turve nostetaan 2–4 metrin syvyydestä, jossa siihen on vuosituhansien aikana kerääntynyt erilaisia bioaktiivisia aineita kuten humus- ja humiinihappoja. Hoidon yhteydessä nämä hapot pääsevät imeytymään solutasolle. Turve sisältää lisäksi runsaasti erilaisia mineraaleja, kuten magnesiumia, sinkkiä ja kuparia. Turvehoito vilkastuttaa aineenvaihduntaa, jolloin kehosta poistuu runsaasti nesteitä ja kuona-aineita. Turvehoidon vaikutus perustuukin pitkälti elimistön vastustuskyvyn paranemiseen ja aineenvaihdunnan tehostumiseen.


Lehtosuon hoitoturve


Hoitola Mannan käyttämä Lehtosuon Hoitoturve on puhdas suomalainen luonnontuote. Turvetta nostetaan käsityönä 3 metrin syvyydestä koostumuksen rikkoontumisen estämiseksi. Hoitoturpeeksi hyväksytään vain paras raaka-aine. Välittömästi noston jälkeen turve jauhetaan erittäin hienoksi massaksi. Turpeesta ei poisteta eikä siihen lisätä mitään, vain maatumattomat puunpalaset seulotaan massasta ja siten varmistetaan turpeen tasainen laatu. Turvetta on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden, kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen, eturauhasvaivojen ym. hoitoon.


Suomen Geologinen Tutkimuskeskus on tutkinut LehtoPeat®- hoitoturpeen tarkoin ja todennut sen ensiluokkaiseksi hoitoturpeeksi.


Lehtosuon turve on Geologisen tutkimuskeskuksen tekemän tutkimuksen mukaan:

pitkälle maatunutta rahkasaraturvetta (SC), jonka seassa on kortteen, järviruo’on ja puun jäännöksiä.

maatumisaste on H8 (H1-H10 -asteikolla) ja pH on 5,7.

Tuhkapitoisuus on 12 % ja rikkipitoisuus 0,34% turpeen kuivapainosta.

Vesipitoisuus 86% märkäpainosta.

Bioaktiivisia aineita on keskimäärin:

Humushappoja 28,50%, Fulvohappoja 10 %, Pektiiniä 0,34%, Hemiselluloosaa 11,7%, Selluloosaa 8,55 %

Kokonaislipidejä, humiineja sekä mineraaliaineksia 40,96% turpeen kuivapainosta. Turve sisältää myös hyödyllisiä hivenalkuaineita kuten kuparia, rautaa, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä.


Hoitola Mannan turvehoidot


Selkä-hartiahoito

Turve lämmitetään 40-asteiseksi ja levitetään iholle. Iho peitetään turpeella niin, ettei se kuulla läpi. Keho tai käsitelty kehon kohta kääritään muovikelmuun. Hoidettava kohta peitetään lämpimällä lämpöpakkauksella ja  peitteellä. Turpeen annetaan vaikuttaa 20 – 30 minuuttia. Turve poistetaan iholta imukuppi-hieronnalla sekä lämpimällä pyyhkeellä. Varsinainen selkähieronta tehdään nikamalukkoja avaavalla ns.Aaltosen tekniikalla.


Kasvohoito

Kasvot puhdistetaan huolellisesti jonka jälkeen lämmitetty turve levitetään kasvonaamioksi.

Naamion annetaan vaikuttaa n. 15 minuuttia, jonka jälkeen kasvot huuhdellaan vedellä. Turvenaamio syväpuhdistaa ja kosteuttaa ihoa sekä kiihdyttää aineenvaihduntaa ja pintaverenkiertoa. Turvenaamio sopii kaikille ihotyypeille, myös atooppiselle ja akneiholle.


Jalkahaudehoito

Lämmitetyt turvehaudepussit asetetaan molempiin jalkoihin ja annetaan vaikuttaa n. 20min jonka jälkeen pussit poistetaan, jalat huuhdellaan ja kuollut iho yms. poistetaan. Jalkahaude on tehokas puhdistaja ja verenkierron parantaja, joka auttaa mm. kovettumiin ja halkeamiin. Mukava tunne jaloissa leviää koko kroppaan. Jalkahaudehoito sopii erinomaisesti myös esimerkiksi kasvo- tai muun hoidon yhteydessä tehtäväksi ja se on helppo tehdä myös itsehoitona kotona. Jalkahoitopakkaukset saatavana hoitolasta ja verkkokaupasta.


Kotihoito-ohje turvesauna:

Hanki turvesaunapakkaus Hoitola Mannan verkkokaupasta tai hoitolasta. Suojaa lauteet laudesuojalla. Mene löylyyn ennen turpeen levittämistä ja odota kunnes alat hikoilla. Huuhtele sen jälkeen itsesi ja kuivaa pyyhekuivaksi. Levitä huoneenlämpöinen tai vesihauteesta lämmitetty turve (ei tunnu niin kylmältä iholla) koko kehollesi tai vain kipukohtaan. Tärkeätä on levittää turvetta niin runsaasti turvetta niin runsaasti, ettei iho kuulla läpi. Mene 20-25 minuutiksi noin 60 asteiseen saunaan. Löylyä heitetään normaaliin tapaan. Älä kuitenkaan ota liian kovia löylyjä, jottei turve valu pois. Pese lopuksi itsesi pelkällä vedellä. Laudesuojan voi huuhtelun jälkeen käyttää uudelleen joten seuraavaan turvesaunaan tarvitset vain turvepakkauksen.

© Hoitola Manna